fredag 8 mars 2013

Den vackraste kvinnan




Idag är det internationella kvinnodagen. Det borde inte undgå någon. Angående kvinnor finns det mycket att säga, naturligtvis. De utgör ju mer än hälften av mänskligheten. Men jag vill ägna den här artikeln åt den vackraste, mest fantastiska kvinnan av alla: Moder Jord.


En Plan

Detta jag nu ska säga verkar kanske helt vansinnigt, men det är icke desto mindre sant. Det finns en större anledning till varför jämlikheten mellan könen är så viktig just nu. En större anledning än de flesta anar. En evolutionär anledning. Och hela människans framtid kan hänga på den.

Jorden är en viktig organism i kosmos. Hon har en betydelse som når långt bortom vårt solsystem. Anledningen till detta är att jorden i sig är en skola, eller jag kanske skulle säga en plantskola. Många blickar i universum är riktade hit. Människan som "drivs upp" här ingår i en större plan, i vilken hon spelar en mer betydelsefull roll än hon anar. Om du bor i en stad är det viktigt för dig att veta din gata, ditt närområde, din stads namn, var den ligger i ditt land och var på jorden landet ligger. Nu är det dags för människan att känna till sin större identitet. Globaliseringen som sker nu på jorden gör detta nödvändigt.


Frukta inte


Jorden går igenom en utvecklingsfas just nu. Det kan inte ha undgått någon. I alla fall inte effekterna av den. Dessvärre är de flesta på jorden oroliga och rädda. De tror att det bara är människans fel att jorden inte mår bra. Det är inte sant. Naturligtvis mår inte jorden bra av vad vi gör med henne, och självklart är det av avgörande betydelse att vi fortsätter vårt jobb mot ett grönare och mer hänsynsfullt sätt att leva tillsammans med henne. Man talar om att jorden slår tillbaka. Resonemanget bakom jordens motattack säger att när vi rubbar ekosystemet får vi på tafsen. Ja, det ligger en sanning i det. Men den viktigaste aktören i jordens förändring är inte vi, utan jorden själv. Hon håller på att förändras. Hon kommer att gå från småbarnsförälder till en förälder med utflugna ungar. Vissa ungar kommer att komma ikläm. Det är ofrånkomligt. En del kommer till och med att dö och försvinna. Vissa arter kommer inte att klara sig. Deras tid på jorden var kanske över, utmätt. Precis som allas vår tid är. Det är egentligen inget konstigt med det. Men nya arter kommer att uppstå för att fylla "hålen". Så har det alltid varit på jorden, och så kommer det alltid att vara.



Jorden växer


Jordens växande är ett stort steg för henne. Hon kommer inte att var lika snäll och omvårdande längre. Hon kommer inte att tolerera vad som helst. När våra barn har blivit vuxna och flyttat hemifrån är det inte okej att de behandlar oss hur som helst. Det är viktigt att vi sätter ner foten och säger;
"Om du vill bli behandlad som vuxen, får du uppträda som en vuxen också. Ta dit eget ansvar och sluta skyll på mig för din "eländiga" uppväxt. Du har haft den uppväxt du haft, och du kan inte förändra den nu. Den har varit. Den tillhör det förflutna. Att sitta och gnälla över din uppväxt kommer inte att ta dig någonstans. Du agerar som en liten bortskämd barnunge. Det är slut med det nu. Vill du vara ett barn får du hitta kompisar som du är rörande överens med. Då kan ni ju sitta och beklaga er tillsammans och vägra växa upp. Det är inte mitt problem längre. Men du ska veta: att ju längre du väntar med att lära dig ansvar desto tuffare kommer inlärningen att bli: desto mer kommer du att få på truten av "ödet", desto omildare kommer du att bli behandlad. Om jag var som du, så skulle jag ta mig samman och lära mig det nu. Detta är ditt gyllene tillfälle, och just nu kommer du att få mitt stöd. Sen har jag inte tid längre. Men väljer du att bli vuxen nu, så lovar jag att jag alltid ska finnas där för dig. Men då måste du respektera mig också. Vår vänskap ska vara lika även om våra villkor skiljer sig åt. Jag ska inte bli som du och du ska inte bli som jag. Men jag ska respektera dig som vuxen och du ska se på mig som en äldre och klokare vän, som förtjänar respekt för de erfarenheter jag gjort. Jag är en vän som alltid kommer att vilja dig väl, som alltid kommer att finnas där för dig. Du vet ju att jag älskar dig och alltid kommer att göra det. Men barndomen är slut och du är vuxen nu. Och jag har viktiga saker att ta hand om, så nu måste du bestämma dig hur du vill göra. Tiden är knapp."

Detta är vad varje klok förälder skulle säga. Och detta är vad jorden säger till oss nu. Det är därför vi måste skärpa oss. För det är egentligen först nu som världen kan gå under på riktigt. Ingen har ihjäl ett litet barn för att barnet inte förstår bättre. Men när barnet har blivit vuxet nog att bära vapen måste hon dömas efter sina handlingar. För nu kan hon verkligen göra stor skada.

Men det är viktigt att förstå, att när vi säger att jorden ska gå under, så är det ju inte frågan om att planeten jorden går under - vilket är ett vanligt missförstånd. Moder Jord kommer inte att gå under. Hennes öde är inte slut än. Men hon älskar oss, för vi är ju hennes barn, och hon vill ha oss med på sin fortsatta resa. Det finns så mycket fint i människan, så mycket gott. Det finns ju det onda också såklart. Men de flesta människor vill leva i fred och frid med varandra. De vet bara inte alltid hur de ska uppnå det, och det är därför människor vänder vapen mot varandra och varför de tänker kortsiktigt eller inte alls. Men människan är inte ond. Hon är i grunden god. Men som sagt förvirrad. Vår mamma ser det, och hon VILL uppvisa ett stort tålamod mot oss. Samtidigt känner hon att hon håller på att växa och att hon inte kommer att kunna vara den snälla  omvårdande mamma som hon egentligen vill vara. Tiden är slut för det nu. Så hon vet att hon måste växa, även om det ibland bär henne emot. Och hon vill inte sända signalen till universum att göra slut på hennes barn. Det är detta som gör henne kluven. Detta är den inre konflikt hon har just nu.

Om människan inte växer upp och tar en vuxens ansvar, så kommer signalen att gå ut till kosmos att jordens barn måste bort. Och då händer desamma som hände med dinosaurerna: en stor komet kommer att slå ner som utplånar allt liv på jorden. Allt liv förutom mikroorganismerna, vissa växter, vissa små däggdjur, vissa insekter och en del djur i haven.


Internets roll


Internet har hjälpt människan mycket i hennes utveckling. Centralstaterna håller alla på att falla pga internet. Avstånden krymper och den sanna förbrödringen av jordens folk har inletts och är på god väg. Ibland kan man ha mer gemensamt med människor i Gambia än man har med sin granne tvärs över gatan. Internet knyter vänskapsband över hela planeten och vår acceptans av det avvikande och annorlunda, liksom vår tolerans gentemot främmande kulturer ökar för varje dag. Och med detta vaknar känslan av att mänskligheten är ett enda folk med en enda religion; kärlekens, och ett enda språk; respektens, med en enda insikt; att jorden är vårt enda hem i universum och att allt som sker här är vårt gemensamma ansvar.

Denna globalisering möter naturligtvis motstånd på sin väg. Folkrörelser som opponerar sig, men som måste kväsas medans de befinner sig i minoritet; politiker och forskare som målar fan på väggen och försöker piska rädsla i folk; ekonomer och privata vinstintressen som vill festa under bilan och roffa åt sig de sista kaksmulorna på bordet.
Men hur de än vänder och vrider på vinklingarna och informationsflödet för att luras, så kommer den gamla världen att falla. Det är ohjälpligt. Utvecklingens hjul har redan snurrat förbi den punkt då det fanns en återvändo.

Det globala ekonomiska systemet KOMMER att falla. Det fungerar inte längre med statsskulder och BNPs och valutor. Det fungerar inte med nationalekonomier eller större valutaunioner, om de inte inbegriper HELA jorden. 


De makthungriga


Just nu är vi inne i jordens både mörkaste och ljusaste timme. De positiva förändringarna är väl inoljade nu och kommer att öka takten mot ett globalt genomslag. Och de största skurkarna i världen - de största makthungriga krafterna - de som håller de stora världsekonomiernas regeringar i sin hand, dessa stora konspiratörer håller på att bli avslöjade. De vet att de inte kan gömma sig i skuggan längre. Deras dagar är beseglade. GENOM internet. Vi måste därför hålla internet fritt från censur och statlig inblandning, statlig kontroll. Om vi går med på dessa begränsningar kan dessa destruktiva konspiratoriska krafter tysta ner det som håller på att hända. De kommer att spruta ut sitt bläck och gömma sig i dunklet igen. (Bläckfisken är ett vackert och intelligent djur och denna jämförelse är inte tänkt personlig mot dem). De konspirerande destruktiva krafterna är sårade, men inte riktigt dödligt sårade än. Men vi närmar oss i stormsteg den punkt när vi kan sätta lansen i dess hjärta. Just nu är de desperata och villiga att göra vad som helst för att komma undan. Deras attack mot internet är deras största och viktigaste kamp någonsin. Det är deras slutstrid. Om vi vinner den har vi tagit tillbaka makten.

Med hjälp av internet kan vi alltså samordna våra krafter och arbeta direkt från folket till folket utan regeringars hjälp. Direktaktioner som samordnas över nationsgränser där folk från andra delar av världen kan leverera resurser rakt ner i fickorna på aktörer på plats kommer att öka. En global partisanverksamhet skulle man kunna säga.



Förtrycket av kvinnan 


Den riktigt stora förändringen för jordens del, för mänsklighetens del,  den förändring som jag började mitt inlägg om - den förändring som måste till för att vi ska kunna finnas kvar i evolutionen som biologisk ras, är just nu att alla orättvisor utplånas. Så länge vi är oense kan de konspirerande makterna använda sig av oss för att dra blickarna bort från dem själva och deras smutsiga hantverk. Om vi krigar mot varandra ser vi inte den verkliga fienden. Vi ser inte att dessa makter säljer vapen till båda sidor och tjänar pengar på att vi bekämpar varandra.

De största orättvisorna som måste utplånas är (i ordning efter angelägenhet):

1. Förtrycket av kvinnan
2. Fattigdomen
3. Extremismen

Dessa orättvisor kan vi bekämpa om vi går samman och kämpar. Men vi måste vara kloka när vi väljer våra ledare, så att vi inte hamnar tillbaka i samma träsk vi kom ifrån. En ledare måste vara steget före hela tiden. Det är hans plikt. Han måste vara balanserad och ha hjärtats karaktär. Han kan inte vara sådan som propagerar för att vi måste utesluta andra eller bestraffa andra. Han måste omfatta ALLA människor. Han måste vara oemotionell och inte obalanserat ilsken eller hatisk mot någon folkgrupp eller något genus. Han måste vara samlad och pedagogisk och klok och se till att ALLA får vara med ända från gräsrötterna. Om den minsta och oansenligaste följaren förstår anledningen till vad som sker och vad som måste göras, så kommer den lilla anhängaren att från början komma på rätt spår. För det är på den lilla anhängaren alltihopa hänger. Om han förstår uppdragets vikt och vad som måste prioriteras - om han blir korrekt informerad - kommer han också att agera korrekt och välja rätt ledarskap.

Och för att avsluta detta allvarliga inlägg med ett litet leende på läpparna (om ni inte redan har gapskrattat åt mig och mina påståenden); vad kunde väl vara mer passande på en dag som denna att tillsammans med Bruce Willis konstatera att det rätta ledarskapet i världen ska vara kvinnligt?! 

Och vi passar väl också på att samtidigt säga:


Grattis kvinnan!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar